Transilvania
Şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului

Şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului

Andrei Fărcaş, 16 Februarie 2019

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat marţi, 12 februarie, şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, la care a luat parte şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar.

Şedinţa anuală a CAR a avut loc în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş, din incinta Catedralei Episcopale „Sfânta Treime din Baia Mare. Pe ordinea de zi a figurat darea de seamă a activităţii pe anul trecut, raportul comisiei de cenzori, propuneri pentru mai buna desfăşurare a activităţii, discuţii şi alegerea unei noi conduceri.

Raportul pe anul trecut a fost prezentat de pr. Ioan Pop, preşedinte, şi a cuprins toate aspectele legate de funcţionarea acestui sistem de întrajutorare: împrumuturi, ajutoare de naşteri, ajutoare de înmormântare, ajutoare pentru cazuri sociale deosebite etc.

Pentru preoţii şi preotesele trecute la Domnul în anul 2018, cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere şi au cântat o ectenie.

Caracterizând activitatea desfăşurată ca fiind foarte bună şi fără nicio problemă de gestionare defectuoasă, din cauze obiective determinate de pensionarea unor persoane din conducerea CAR (preşedinte, contabilă etc.), comisia de cenzori a propus ca să fie aleasă o nouă conducere executivă.

Noua conducere executivă este formată din: pr. Mihai Tira, preşedinte, Otilia Laura Codrea, secretară, Angela Bîrlea, contabil, şi Monica Medan, membru.

CAR a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a fost înfiinţată în urmă cu 27 de ani şi însumează 735 de membri.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!