Transilvania
Şedinţa anuală Casei de Ajutor Reciproc, în Maramureş şi Sătmar

Şedinţa anuală Casei de Ajutor Reciproc, în Maramureş şi Sătmar

Andrei Fărcaş, 10 Februarie 2018

Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat, joi, 8 februarie, în sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din cadrul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a preoţilor şi personalului neclerical din Eparhie.

La şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a preoţilor şi personalului neclerical din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului, au participat reprezentanţi ai celor opt protoierii, responsabili cu CAR-ul din protopopiate, precum şi o parte din Permanenţa Centrului Eparhial. Darea de seamă pe anul trecut a fost prezentată în detaliu de preşedintele Casei de Ajutor Reciproc, pr. Ioan Pop.

A fost citit raportul comisiei de cenzori şi aprobată darea de seamă, precum şi nivelul cuantumurilor de ajutorare pentru acest an calendaristic. Activitatea pe anul trecut a fost apreciată de adunare ca fiind foarte bună, ceea ce face ca sprijinul pentru solicitanţii din anul acesta să fie în aceleași cuantumuri ca anul trecut. Documentele prezentate au fost aprobate de plenul ședinței.

PS Episcop Iustin a apreciat pozitiv activitatea Casei de Ajutor Reciproc şi a mulţumit celor care administrează această instituţie de întrajutorare pentru faptul că activitatea din anul 2017 a decurs normal, în conformitate cu atribuţiile care le revin administratorilor din legislaţia în vigoare.

Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a fost înfiinţată în urmă cu 26 de ani şi are ca scop acordarea de împrumuturi membrilor ei şi soţiilor acestora, precum şi ajutoare de naştere şi înmormântare.

Conform statutului de funcţionare, CAR a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului are înscrişi un număr de 735 de membri, din care 52 de pensionari. Președinte este pr. Ioan Pop, iar casier pr. Mihai Tira.

La şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a preoţilor şi personalului neclerical din Eparhie, s-a păstrat un moment de reculegere pentru cei patru membri CAR trecuţi la Domnul în anul trecut.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!