Transilvania
Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Cluj I

Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Cluj I

18 Noiembrie 2017

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au întrunit în ședința lunară, la sediul protopopiatului. După slujba de Te-Deum, a urmat dezbaterea problemelor de pe ordinea de zi, sub coordonarea protopopului Dan Hognogi. Invitații speciali ai întrunirii au fost părintele Iustin Tira, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului și părintele Cătălin Pălimaru, directorul Editurii „Renașterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În cadrul lucrărilor ședinței, la care au participat preoţii din Protopopiatul Cluj I, părinte Cătălin Pălimaru a făcut o prezentare a volumului „Oameni, fapte și cuvânt” scris de părintele vicar Iustin Tira, volum în care autorul evocă chipuri ale unor personalități marcante din viața și activitatea Eparhiei Clujului.
În acest context, părintele Cătălin Pălimaru a subliniat importanța și necesitatea tipăriturilor, a cuvântului scris, îndemn pe care un stareț rus îl rezuma astfel: „Siliți-vă la citit, căci alungă întunericul sufletului”. De asemenea, volumul „Oameni, fapte și Cuvânt”, apărut la Editura „Renașterea” anul acesta, trebuie privit ca „străduința autorului de a-și înmulți talanții care i-au fost încredințați”, conform pr. Cătălin Pălimaru.

Părintele Iustin Tira a mulțumit lui Dumnezeu pentru că cei 44 de ani de activitate neîntreruptă la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului: „Îi văd ca o binecuvântare de la Dumnezeu, fără a avea vrednicii speciale”, precum și tuturor colaboratorilor. La final, pr. Iustin Tira a adăugat că „pe toate cele pe care viața mi le-a dat, m-am străduit să le fac conștiincios și cu toată ascultarea”. În a doua parte a ședinței s-au discutat mai multe probleme administrative. (Pr. Marius Bolbos)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!