Transilvania
Şedința preoţilor din Protopopiatul Cluj II

Şedința preoţilor din Protopopiatul Cluj II

16 Noiembrie 2018

Preoții din Protopopiatul Ortodox Cluj II, care slujesc în parohiile din municipiul Cluj-Napoca, s-au întâlnit marți, 13 noiembrie, în cadrul ședinței administrative lunare. Arhimandritul Benedict Vesa, invitat la eveniment, le-a vorbit preoţilor despre transmiterea Cuvântului lui Dumnezeu în lumea contemporană.

Întrunirea preoților din Protopopiatul Cluj II, a început cu săvârșirea slujbei de Te Deum în capela Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca. Ședința s-a desfășurat în sala „Nicolae Ivan”, iar invitatul în cadrul ședinței a fost arhimandritul Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Acceptând invitaţia protopopului de Cluj II, Alexandru Ciui, de a le adresa un cuvânt duhovnicesc preoților, arhimandritul Benedict Vesa a vorbit despre metodologia transmiterii Cuvântului lui Dumnezeu lumii actuale, insistând pe „necesitatea unei comunicări reale și cât mai rodnice între păstori și păstoriți”. De asemenea, ținând cont de faptul că în această perioadă a început Postului Nașterii Domnului, arhimandritul Benedict Vesa a făcut câteva referiri la „fortificarea vieții duhovnicești a preoților și a credincioșilor prin Taina Mărturisirii și a Sfintei Euharistii”, oferind ca exemplu viața Sfântului Ioan Gură de Aur, cel pe care Biserica îl pomenește în ziua de 13 noiembrie.

În cea de-a doua parte a întrunirii, protopopul Alexandru Ciui le-a comunicat preoților activi­tățile de ordin administrativ şi a transmis mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea întâlnirii tinerilor din Protopopiatul Cluj II.

De asemenea, au fost anunţate și evenimentele care se vor des­fășura în Protopopiatul Cluj II în perioada următoare, și anume organizarea unei întâlniri de tineret la Parohia „Schimbarea la Față” în luna decembrie și a unei întâlniri dedicate tinerelor familii din parohiile clujene care s-au cununat în acest an în bisericile parohiale din protopopiat. De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-a făcut referire și la evenimentele dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, precum dezvelirea statuilor Episcopului Nicolae Ivan și a Mitropolitului Bartolomeu Anania, eveniment programat în data de 30 noiembrie.

Un alt eveniment anunţat în cadrul întâlnirii a fost și cel al sfințirii Catedralei Naționale în data de 25 noiembrie. În acest sens, prin Centrul de Pelerinaje „Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, credincioșii și preoții se vor putea deplasa în București pentru a participa la sfințirea Catedralei Naționale.

În cadrul ședinței, protopopul de Cluj II, Alexandru Ciui, le-a prezentat preoţilor prezenţi pe noul duhovnic al Mănăstirii „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca, părintele Siluan Popescu, și i-a informat pe participanţii la şedinţă despre înființarea unei noi parohii în Cluj-Napoca, între cartierul Gheorgheni și Colonia Sopor și anume Parohia „Sfântul Silvestru”. Ședința s-a încheiat cu mulțumirile adresate arhimandritului Benedict Vesa pentru prelegerea susținută și cu îndemnul adresat preoților de a folosi perioada Postului Nașterii Domnului pentru intensificarea vieții duhovnicești în comu­nitățile pe care le reprezintă, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!