Oltenia
Editura „Praxis” a participat la Târgul Național de Carte Religioasă

Editura „Praxis” a participat la Târgul Național de Carte Religioasă

Pr. Constantin Olariu, 06 Noiembrie 2018

În perioada 1-4 noiembrie, Edi­tura „Praxis” a Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezentă la Târgul Național de Carte Religioasă desfășurat la Biblioteca „Astra” din Sibiu.

Prezentând misiunea editurii, părintele Ștefan Zară a subliniat că „Editura Praxis a Arhiepisco­piei Râmnicului se străduiește încă de la înființarea ei, de acum patru ani, la inițiativa și cu bine­cuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, să întărească prin mijloace specifice lucrarea de scriere a Cuvântului lui Dumnezeu în inimile oamenilor. Astfel, în afară de tipăriturile în format clasic, concretizate în zeci de volu­me, o revistă de cultură și spiritualitate ortodoxă și buletinul arhiepiscopiei, ce apar periodic, cu regularitate, Editura Praxis a lansat și trei colecții principale de audiobookuri: „Cuvinte din Sfinții Părinți”, „Cuvintele Sfintei Scripturi” și „Povestiri pentru cei mici”. Nu trebuie să fii educator sau specialist în psihologie pentru a face o observație simplă, aceea că tinerii din ziua de astăzi citesc tot mai puțin, că generația tânără nu mai citește decât ocazional, fără a avea un ritm susținut și coerent de lectură. Această inițiativă nu încearcă nicidecum să înlocuiască cartea tradițională, tipărită, cu audiobookul, însă audiobookul trebuie văzut ca o poartă care îl des­chide pe tânăr spre lectură. Dacă părintele, care de foarte multe ori nu mai are timpul necesar să îi citească copilului lui povești, îna­inte ca acesta să în­vețe să citească, îi oferă posibilitatea să asculte un audiobook, sunt șanse mult mai mari ca acesta, când va crește, să fie mai deschis către lectură. De asemenea, omul contemporan își petrece mult timp în mașină sau făcând o diversitate de treburi, în timpul cărora se poate folosi duhovni­cește de un audiobook”, a subliniat părintele Ștefan Zară, directorul Editurii „Praxis”.

La ediția din acest an au fost prezentate noutățile editoriale și au fost lansate CD-urile: „Comoa­ra din Țara de Sus”, „Darul Regi­nei” și” Prima călătorie a Anisiei în Lumea Albă”, în prezentarea doamnelor Grațiana Lăzărescu și Cristina Chirvase. Prezența Edi­turii „Praxis” la cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Național de Carte Religioasă a însemnat continuarea misiunii culturale și educaționale pe care o desfășoară.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!