Elev din Vaslui olimpic la patru materii

Cristina Zamfirescu, 21 Martie 2018

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul „Emil Racoviţă” din municipiul Vaslui s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la patru discipline. Alin Sava s-a clasat primul din judeţ la olimpiadele de chimie, fizică, matematică şi informatică, dar, pentru că îşi doreşte să studieze mai departe matematica şi informatica, a ales să se prezinte doar la olimpiadele de la cele două discipline, care vor avea loc în perioada următoare la Constanţa şi Satu Mare.

„Anul trecut am fost pe primul loc la şase discipline, iar anul acesta am reuşit să mă calific la naţională doar la patru materii. Voi merge la olimpiadele de matematică şi informatică, pentru că acestea sunt materiile pe care vreau să mă axez şi pe viitor”, a declarat Alin pentru Agerpres.

Elevul spune că a fost norocos să descopere informatica de la o vârstă fragedă şi susţine că această materie s-ar putea studia, măcar ca disciplină opţională, chiar de la ciclul gimnazial.

Adolescentul a precizat că alocă aproximativ două-trei ore pe zi studiului şi că are timp şi pentru alte activităţi specifice vârstei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!