Actualitate socială
Elevi voluntari la construirea unei locuinţe sociale

Elevi voluntari la construirea unei locuinţe sociale

Prof. Alin Sonea, 21 Aprilie 2015

În cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, peste 100 de elevi de la trei şcoli din judeţul Bihor, între care şi elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea, au participat ca voluntari în cadrul proiectului Habitat pentru Umanitate Beiuş, ajutând la construirea de locuinţe pentru familiile nevoiaşe.

În fiecare zi, voluntarii de la Liceul Ortodox, însoţiţi de profesorii pr. Alexandru Dulca, arhid. Ştefan Lakatos, Mihaela Pap şi Ramona Urdea, au participat la activităţi specifice proiectului Habitat în procesul de construcţie a unei locuinţe. Acestea au constat în confecţionarea armăturilor necesare la construcţia unei locuinţe, prepararea betonului, transportul şi manipularea unor materiale de construcţii etc.

Fiecare zi pe şantier a început la ora 8:30 cu un instructaj, care a oferit toate informaţiile necesare pentru ca orice voluntar să poată executa lucrările fără să fie nevoie de experienţă în domeniul construcţiilor. La amiază s-a făcut o pauză pentru o gustare, iar programul zilei de voluntariat s-a încheiat la ora 14.00.

Încă din prima zi, voluntarii au ajutat la pregătirea cofrajelor pentru montarea unui planşeu ceramic în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur“ din Oradea. Atmosfera a fost una destinsă, caldă şi prietenoasă, elevii şi profesorii având la sfârşitul zilei satisfacţia muncii şi bucuria de a-şi ajuta semenii, mai ales că în acest an, „Săptămâna altfel“ a coincis cu Săptămâna Mare, Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Habitat pentru Umanitate Beiuş este cel mai mare constructor non-profit din nord-vestul ţării, până în prezent beneficiind peste 1000 de familii de sprijinul asociaţiei. Familiile lucrează la propria casă alături de voluntari.

Habitat pentru Umanitate Beiuş a început în iulie 2013 un nou proiect în Oradea pe un teren acordat de municipalitate, pe care se ridică 30 de locuinţe pentru familii de tineri, pentru vârstnici fără un adăpost sau pentru mame care îşi cresc singure copiii. Proiectul se numeşte generic „Locuinţe pentru un viitor sigur“ şi se derulează pe durata a trei ani.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!