Elevii model din Buzeni au fost premiaţi de parohie

22 Iunie 2007

▲ Premiile au fost înmânate pe 17 iunie, în biserica parohială din localitatea Buzeni, după oficierea Sfintei Liturghii ▲ Printre criterii s-au regăsit prezenţa la slujbele religioase şi activităţile bisericeşti, comportamentul în familie, biserică şi societate, dar şi implicarea activă în cadrul orei de religie ▲

În atmosfera festivă a sfârşitului de an şcolar, pe 17 iunie, la parohia „Naşterea Maicii Domnului“ - Buzeni, Protopopiatul Botoşani, a avut loc un eveniment deosebit, respectiv înmânarea premiilor în cadrul acţiunii „Elevi model ai parohiei noastre“. „Am stabilit personal condiţiile de acordare a premiilor încă de la începutul anului şcolar. Am monitorizat apoi, pe parcursul anului şcolar, aspecte relevante din activitatea celor aproximativ 70 de elevi ai şcolilor din Buzeni şi Coşuleni de pe raza parohiei: prezenţa la slujbele religioase şi activităţile bisericeşti, comportamentul în familie, biserică şi societate, dar şi implicarea activă în cadrul orei de religie“, ne-a declarat pr. paroh Claudiu Ionescu.

Premii şi de la Primărie

După centralizarea rezultatelor, s-a întocmit un clasament al celor pe care parohia i-a numit „elevi model ai parohiei“. Astfel, premiul I a fost obţinut de elevii Mălin-Gabriel Păduraru (clasa a II-a), Petronela Adăscăliţei (clasa a II-a) şi Dragoş-Valentin Pleşcău (clasa a V a); premiul al II- lea a fost acordat elevului Valentin Pânzariu (clasa a IV-a), iar premiul al III-lea a fost obţinut de elevii Ionuţ Zătilă şi Marian Mancaşi, din clasa a VII-a. Premiile au fost înmânate în biserica parohială din localitatea Buzeni, după oficierea Sfintei Liturghii.

„Aş vrea să menţionez că elevul Dragoş - Valentin Pleşcău, din clasa a V-a, este un elev model şi din punct de vedere al rezultatelor generale şcolare. El a obţinut media anuală 10 la toate disciplinile, primind şi din partea domnului primar, Dinu Câşlaru, un premiu special, constând în cărţi. Chiar dacă premiile acordate de parohie nu au fost deosebit de semnificative din punct de vedere financiar, (diplome şi icoane), încărcătura lor spirituală a stârnit emoţiile premianţilor. Primind recunoaşterea în faţa Sfântului Altar, elevii-model ai parohiei Buzeni s-au arătat deosebit de impresionaţi, evidenţiind astfel puritatea lor sufletească şi importanţa acordată dreptei credinţe care i-a făcut să devină pildă pentru mulţi“, a mai adăugat preotul paroh.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!