Energizantele, interzise minorilor

Otilia Bălinișteanu, 22 Iunie 2018

Un proiect al Ministerului Sănătăţii, lansat spre dezbatere publică până pe 25 iulie, prevede interzicerea vânzării băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, dar şi comercializarea acestora prin automate. Proiectul prevede şi interzicerea comercializării băuturilor energizante în unităţi sanitare, în incinta şi la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de orice punct de acces în unităţi de învăţământ, cu excepţia unităţilor de învăţământ superior. Distanţa se va măsura pe lungimea drumului public.

„Prezenta hotărâre are drept scop protejarea sănătăţii populaţiei din România, prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea şi limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, prin desfăşurarea de activităţi de informare şi educare a populaţiei şi informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante asupra sănătăţii”, se arată în proiect.

Vor fi exceptate de la aceste prevederi produsele introduse pe piaţă sau etichetate înainte de 1 iulie 2018, acestea putând fi comercializate până la epuizarea stocurilor. În cazul în care prevederile legii nu vor fi respectate, persoanele în cauză vor fi pasibile de amenzi în cuantum de la 5.000 până la 20.000 de lei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!