Actualitate religioasă
Etapă nouă a proiectului „Campionii Bucuriei” în Argeș

Etapă nouă a proiectului „Campionii Bucuriei” în Argeș

22 August 2018

Săptămâna trecută, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului „Campionii Bucuriei” în Protoieria Topoloveni, județul Argeș, în care parohiile Leordeni, Nicolae Crețulescu, Ciulnița Prundeni, Ciulnița Eustatiade, Glâmbocata I, Glâmbocata II și Budișteni au dăruit alimente credincioșilor, se arată pe site-ul eparhiaargesului.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, cu bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv, intitulat „Campionii Bucuriei”.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul eparhiei care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!