Transilvania
Eveniment în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Eveniment în memoria Mitropolitului Bartolomeu

20 Martie 2017

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” din Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 18 martie, un eveniment aflat la cea de a VII-a ediţie, un Concert de gală, susţinut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca: Gabriel Croitoru – vioara I, Nicușor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărășan – violă și Vasile Jucan – violoncel.

La evenimentul care avut loc la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, au mai urcat pe scenă Corala „Psalmodia Transylvanica”, dirijată de pr. Vasile Stanciu, care a susținut un recital, precum și Cristian Hadjiculea, directorul Teatrului Naţional din Iaşi.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului, a evocat personalitatea vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu, care s-a născut în urmă cu 96 de ani, pe 18 martie, 1921 la Glăvile, județul Vâlcea.

„Prin acest moment, Fundaţia «Mitropolitul Bartolomeu» îşi propune să-şi confirme deschiderea ei culturală, dar şi să promoveze proiectul generos al acordării de burse tinerilor merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi financiare”, conform unui comunicat al Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!