Actualitate religioasă
Eveniment științific dedicat restauratorilor la Galați

Eveniment științific dedicat restauratorilor la Galați

Pr. Rareș Bucur, 08 Septembrie 2018

Joi, 6 septembrie 2018, a avut loc la Galaţi deschiderea celei de-a 3-a ediţii a Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Restitutio es”. La evenimentul găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu“, a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit, subliniind totodată importanţa unor astfel de manifestări cultural-ştiinţifice şi bucuria de a avea la Galaţi reprezentanţi de seamă din domeniul restaurării.

„În orice facem trebuie să începem de la modelul nostru Iisus Hristos, care se oglindeşte în chipul nostru. Bucuriile unui restaurator nu sunt din lumea aceasta, ci ele sunt bucurii dumnezeieşti”, a spus ierarhul.

Evenimentul organizat de Muzeul eparhial, în parteneriat cu Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din România, a reunit specialişti şi experţi din domeniul conservării şi restaurării, precum şi artişti, cadre didactice şi oameni de cultură. La întâlnire au participat reprezentanţi din ţară de la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Muzeul Bucovinei din Suceava, Mănăstirea Dragomirna din Suceava, Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, Centrul de pregătire pentru patrimoniu „Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, Muzeul Brăilei „Carol I”, Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” din Galaţi, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, Galaţi.
Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Restitutio es” s-a desfăşurat la Galaţi pe parcursul a două zile, respectiv 6 şi 7 septembrie 2018.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!