Banat
Evenimente academice ale Facultății de Teologie din Arad în anul 2018

Evenimente academice ale Facultății de Teologie din Arad în anul 2018

Protos. Nicolae M. Tang, 03 Februarie 2018

Facultatea de Teologie din Arad a aprobat programul evenimentelor academice și culturale pentru anul Centenarului Marii Uniri. Hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, ce s-a desfășurat zilele trecute cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Primul eveniment ca impor­tanță este simpozionul naţional cu participarea Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română, sub genericul: „Biserica Ortodoxă Română şi Marea Unire de la 1918. Contribuţia teologiei arădene” – 30-31 octombrie 2018. Un alt eveniment este editarea volumului „Studii teologice-istorice” sub egida Centrului de studii teologice-istorice şi de prognoză pastoral-misionară al Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Titlul volumului: „Teologia Ortodoxă Română în slujirea Bisericii şi a ideilor naţionale” – editat până în 1 noiembrie 2018.
Va mai avea loc un concert de cântece patriotice şi folclorice sub genericul: „Nu uita că eşti român”, susţinut de cele două coruri ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, în contextul Centenarului Marii Uniri – Sala Palatului Cultural Arad, 13 noiembrie 2018.

Un alt eveniment este Simpozionul naţional studenţesc şi masteral: „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la făurirea unităţii de neam şi de credinţă”. Vor participa studenţi şi masteranzi din cadrul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română – 14 mai 2018. Simpozionul naţional al doctoranzilor: „Unitatea de credinţă în Biserica Ortodoxă. Aspecte dogmatice, religios-morale şi canonice” este un alt eveniment ce va avea loc. La el vor participa doctoranzi din cadrul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română – 15 mai 2018. Va mai avea loc concertul de colinde susţinut de cele două coruri ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad – Sala Palatului Cultural Arad, 12 decembrie 2018. La acestea se vor adăuga articolele şi studiile ce vor fi publicate pe tema Centenarului 1918-2018 în publicaţiile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad: revista „Teologia”, publicaţia pastoral-misionară „Calea Mântuirii” şi Anuarul. Consiliul profesoral a fost prezidat de pr. prof. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, în cadrul acestuia discutân­du-se și problemele curente ale instituției.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!