Evenimente aniversare la „Expo TVR60”

Dan Cârlea, 20 Decembrie 2016

Șase decenii de televiziune va celebra Televiziunea Română, timp de o lună, începând de sâmbătă. „Expo TVR60” este expoziția ce se vrea o călătorie în timp, menită să contureze traseul a ceea ce, pentru zeci de ani, a fost singura televiziune a românilor.

Expoziția este făcută pentru a cuprinde atât evoluția programelor pe parcursul existenței televiziunii, cât și evoluția tehnică de la primele momente de transmisie, până astăzi.

„O premieră absolută, Expo TVR60 ne propune o viziune actuală a tranziţiei de la alb‑negru la color, care ne va purta vizitatorii într‑o călătorie în timp, printr‑o lume fascinantă, alături de vedetele TVR, aparatură, materiale foto şi video, costume, un cinematograf, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989 şi studiouri interactive”, se arată în comunicatul TVR, trimis Agerpres.

Evenimentul este unul de tip interactiv, vizitatorii vor putea, în cele două spații puse la dispoziție, să realizeze mici interviuri, să participe la ceea ce înseamnă efectiv o parte a muncii într‑o televiziune.

Un spațiu special este rezervat unuia dintre momentele de foc, la propriu și la figurat, din istoria televiziunii - Revoluția din 1989, prima din lume transmisă în direct. Organizatorii au mai pregătit vizitatorilor și un cinematograf, unde vor fi proiectate filme care au făcut istorie și care înseamnă mult pentru generații întregi de telespectatori, precum: „Toate pânzele sus”, „Pistruiatul”, „Gloria nu cântă”.

Accesul în Televiziunea Română se face prin intrarea din strada Ermil Pangrati 8‑10, orele 10:00 – 17:00. Grupurile de vizitatori se vor forma, din jumătate în jumătate de oră, între 10:00 şi 16:30. Vizitatorii sunt rugaţi să aibă asupra lor un act de identitate. Expoziția durează până la data de 13 ianuarie. Accesul se va face în baza programărilor, la telefon 021.31.99.111, sau online la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!