Transilvania
Evenimente culturale și artistice în mai multe localități clujene

Evenimente culturale și artistice în mai multe localități clujene

14 Aprilie 2018

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCTC), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, organizează o serie de evenimente cultural-artistice care vor avea loc în acest sfârșit de săptămână în mai multe localități clujene. Sâmbătă, 14 aprilie, la Căminul cultural din Mociu are loc Festivalul Concurs „Sfânta Sărbătoare a Paștelui – Tradiție și contemporaneitate ”, organizat de Şcoala Gimnazială „Liviu Dan” din Mociu. La cea de-a VIII-a ediție a manifestării participă sute de elevi de la școli din mai multe județe, care se vor întrece în cadrul unor secțiuni, printre care pictarea unor icoane pe sticlă, concurs de pricesne, prezentarea portului popular și concurs de jocuri populare. Un juriu de specialitate, din care vor face parte și consultanți artistici din cadrul CJCPCTC, va oferi participanților diplome și premii.

Duminică, 15 aprilie, de la ora 13:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda va avea loc un spectacol aniversar dedicat împlinirii a 70 de ani de activitate neîntreruptă a ansamblului folcloric „Țarina” din Turda, la care participă ansamblurile folclorice „Țarina” Turda - patru generații, „Crăi­șorul” al Sindicatului „Civitas” din Cluj-Napoca și „Rapsodia Someșană” din Cluj-Napoca. Pe scenă vor urca și soliștii vocali: Nelu Gabor, Nelu Șop­terean, Radu Barbura, Mărioara Sigheartău, Aurel Șuteu, Alexandru Făgădar, Lorena Florentin, Nicoleta Hădărea, Oana Vențel, Bianca Crișan și Ionuț Suciu.

Duminică, de la ora 13:00, în localitatea clujeană Orman, comuna Iclod, are loc a II-a ediție a evenimentului „Cum era în sat odată...”, care cuprinde și inaugurarea unui muzeu sătesc, desfășurarea unui vechi obicei popular - claca, precum și un spectacol folcloric susținut de grupul „Tradiții ormănene”, Ansamblul folcloric al Școlii Generale din Orman, Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului” și soliștii vocali Mariana Morcan, Grigore Sâmboan, Ioana Maria Câmpan și Ioana Roman. La final are loc un joc la șură cu ceterașii din Iclod, la care vor lua parte toți „jucăușii” satului.

Tot duminică, de la ora 15:00, are loc Festivalul „Jocu’ la șură”, pe platoul Autogării din Gherla, cu participarea „jucăușilor” din Apahida, Batin, Ceaba, Cutca, Gherla, Iclod, Mintiu Gherlii și Mociu, acompaniați de ceterașii Bob Siminic și Nucu din Fizeș. Vor cânta Ioana Roman, Mihai Rusu, Codruța Jula Pop, Roxana Suciu, Ioana Maria Câmpan, Grigore Sâmboan, Georgiana Lobonț și Raul Oltean, conform unui comunicat al Consiliului Județean Cluj.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!