Actualitate religioasă
Evenimente culturale și filantropice în Eparhia Dunării de Jos

Evenimente culturale și filantropice în Eparhia Dunării de Jos

Pr. Rareș Bucur, 07 Decembrie 2018

Grădiniţa „Familia din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului din Brăila a organizat în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae o serbare la care au fost invitați să asiste și preoți de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, precum și slujitori din orașul Brăila. Emoţionaţi şi plini de gingăşie, cei 35 de copii din grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii veniţi la acest eveniment. La ­final, preoţii prezenţi au oferit copiilor daruri de la Moş ­Nicolae, între care căciuliţe, ­fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe. Grădiniţa „Familia a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 35 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

Tot miercuri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Penitenciarul din Brăila au fost desfăşurate mai multe activităţi liturgice, cultural-educaţionale şi social-filantropice. În curtea interioară a penitenciarului, clerici din Protoieria Brăila, în prezenţa conducerii, a cadrelor angajate şi a persoanelor private temporar de libertate, au oficiat slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae şi s-au rugat pentru sănătatea şi ajutorul celor aflaţi în acest penitenciar. În continuarea programului a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru cei care au pătimit în temniţe şi au adormit în Domnul, dar şi pentru făuritorii Marii Uniri de la 1918.

La acest moment a fost așezată spre închinare icoana ce adăposteşte o părticică din sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aflată în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a continuat cu un concert de colinde oferit de persoanele private de libertate în prezenţa oaspeţilor şi a conducerii penitenciarului. La final, peste 100 de deţinuţi au fost răsplătiţi cu daruri de Moş Nicolae, obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciune şi iconiţe. Un eveniment similar s-a desfăşurat şi la Penitenciarul de minori din Tichileşti, judeţul Brăila, unde mai mulţi preoţi din Protoieria Brăila le-au oferit celor aflaţi în detenţie peste 200 de pachete cu obiecte de igienă personală, fructe, cărţi de rugăciuni şi iconiţe.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!