Oltenia
Evenimente pastoral-misionare în Episcopia Severinului

Evenimente pastoral-misionare în Episcopia Severinului

Pr. Viorel Vlăducu, 14 Decembrie 2016

Corul Kinonia a susţinut la finele săptămânii trecute primul concert de colinde din preajma sfintelor sărbători ale Crăciunului. Momentul a fost prilejuit de slujba de sfinţire a clopotului bisericii cu hramul „Sfântul Ilie” din Drobeta-Turnu Severin. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a aşezat la inimile credincioşilor îndemnuri şi cuvinte duhovniceşti.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Corul Kinonia a susţinut primul concert de colinde. Sub genericul „O, ce veste minunată!”, corala Episcopiei Severinului şi Strehaiei a prezentat celor prezenţi o suită de colinde psaltice, coral armonice, precum şi colinde din Mehedinţi şi din zona Ardealului. Parohia „Sfântul Ilie” din Drobeta-Turnu Severin deserveşte zona de vest a municipiului, biserica primind de curând târnosirea. Prin implicarea credincioşilor a fost achiziţionat un clopot necesar unei bunei funcţionări a activităţii bisericeşti. Piatra de temelie la noua biserică a fost pusă în 1991. Slujba de târnosire a noii biserici a avut loc în data de 20 iulie 2014, în ziua hramului. Parohia este prezentă şi în spaţiul virtual, având o pagină de prezentare pe internet, unde credincioşii au acces la informaţii utile despre biblioteca parohială, programul liturgic, părinţii slujitori sau ierarhul locului.

În cadrul Sfintei Liturghii săvârşite de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, duminică, 11 decembrie, a fost hirotonit întru preot arhidiaconul Cătălin Marinel Ţăruş pe seama Catedralei Episcopale, iar la finalul Sfintei Liturghii a primit din partea Preasfinţiei Sale rangul de iconom stavrofor. Părintele Cătălin Ţăruş este inspector media în cadrul postului de radio Lumina al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Sfinţia sa a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Este membru în Corul Kinonia şi în Grupul folcloric „Izvoraşul” şi coordonatorul unor apariţii editoriale de muzică bizantină. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!