Moldova
Evenimente Pro Vita în prag de Crăciun

Evenimente Pro Vita în prag de Crăciun

13 Decembrie 2017

Mâine, 14 decembrie, de la ora 17:00, Departamentul Pro vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor organizează la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim“, din cartierul Tătăraşi - Flora, o seară de priveghere în cinstea Sfântului Sfinţit Mucenic Elefterie şi a Sfintei Antia, mama sa.

Evenimentul se înscrie într-o serie de activităţi care au ca obiective evidenţierea sfinţilor ce au în vieţile lor elemente care ţin de domeniul pro viaţă, promovarea subiectelor pro vita în rândul credincioşilor din parohii, precum şi alcătuirea şi dezvoltarea de grupuri de acţiune pro vita în parohii.

Programul serii de priveghere va cuprinde:

- lectură din sinaxar a vieţii Sfântului Sfinţit Mucenic Elefterie şi a Sfintei Antia, mama sa;

- un cuvânt duhovnicesc despre viaţa curată şi jertfelnică, susţinut de părintele Constantin Sturzu, urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri;

- slujba de Priveghere în cinstea sfinţilor prăznuiţi (Vecernie, Litie, Utrenie).

Sfântul Elefterie s-a născut în Roma într-o familie de nobili creştini. De mic a rămas orfan de tată fiind crescut numai de mama sa, Antia, care, potrivit tradiţiei, fusese botezată de către Sfântul Apostol Pavel. Aceasta a încredinţat creşterea şi educaţia singurului ei fiu lui Anichit, Episcopul Romei. Văzând marile daruri ale lui Dumnezeu care luminează sufletul copilului, episcopul l-a hirotonit diacon la vârsta de cincisprezece ani, preot la vârsta de optsprezece ani şi episcop al Iliricului la vârsta de douăzeci de ani. Sfântul Elefterie şi Sfânta Antia, mama sa, au fost martirizaţi prin decapitare sub împăratul roman Adrian.

Campania Scrisori către Moş Crăciun ajută 140 de copii din judeţul Iaşi

Pentru al treilea an consecutiv, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor desfăşoară campania Scrisori către Moş Crăciun, prin care vor primi daruri 140 de copii din judeţul Iaşi. Copiii fac parte din familiile numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii - „Sf. Stelian“. „Dorim să îl ajutăm pe Moş Crăciun să ajungă la aceşti copii care au nevoie de lucruri de bază: haine de iarnă, ghetuţe, dulciuri şi jucării. Cei 140 de copii au scris scrisori, le avem pe toate şi cu ajutorul Fundaţiei Antibiotice Ştiinţă şi Suflet am reuşit deja să acoperim 70 dintre ele. Urmează ca până la Crăciun să îndeplinim dorinţele şi celorlalţi copii. Oricine poate veni în ajutor“, a declarat Sorina Hângănescu, referent al Departamentului Pro Vita şi coordonator al Programului „Sf. Stelian“.

Anul acesta, Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet a decis să preia dorinţele a 70 de copii care vor primi codurile de la Moş Crăciun pe data de 18 decembrie în cadrul unui eveniment festiv.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii - „Sfântul Stelian“ este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susţinute şi promovate 110 familii cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iaşilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învăţătură şi sunt dornici să-şi continue parcursul educaţional, organizarea întâlnirilor de vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Naşterii şi Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical şi sprijin în funcţie de necesităţi. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!