Actualitate religioasă
Evenimentele lunii noiembrie 2018 la Palatul Patriarhie

Evenimentele lunii noiembrie 2018 la Palatul Patriarhie

Palatul Patriarhiei s-a aflat și în luna noiembrie printre obiectivele importante ale mai multor turiști din țară și din străinătate, astfel că peste 3.000 de vizitatori și pelerini i-au trecut cu mult interes și curiozitate pragul.

Aflați în țara noastră pentru a participa la Parada de Ziua Națională, printre vizitatori s-au numărat mai mulți militari din Republica Moldova și din alte țări ale Uniunii Europene. Un alt grup de vizitatori ai Palatului a fost acela al unor cadre universitare din Franța, care au participat la Conferința „Noul cod de procedură civil român”. Mai amintim şi grupul de tineri pelerini din Asociația Nepsis, care a venit în România pentru a participa la cel mai mare eveniment al anului, la sfințirea Catedralei Naționale și la primul hram al ei, „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul românilor”.

Tot în luna noiembrie, Palatul Patriarhiei a fost gazda mai multor evenimente pastoral-misionare și cultural-educative, dintre care menționăm cele două sesiuni ale Conferinței pastoral-misionare semestriale de toamnă, cu tema: „2018 - Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri”, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, evenimente la care au participat clericii din Arhiepiscopia Bucu­reștilor.

Un alt eveniment important desfăşurat în luna noiembrie în Aula „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei l-a constituit conferința „Spaţiul socio-economic rural. Identitate şi Unitate națio­nală”, organizată de Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șisești­ din București, în parteneriat cu Patriarhia Română.

Printre evenimentele culturale organizate la Palatul Patriarhiei, tot în această lună regăsim și ex- poziția „Marea Unire din 1918 - un secol de unitate de neam și de credință”; expoziție de fotografii, cărți și documente.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!