Oltenia
Examenul de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei, sesiunea septembrie 2017

Examenul de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei, sesiunea septembrie 2017

Pr. Ioniţă Apostolache, 08 August 2017

Arhiepiscopia Craiovei organizează examen de capacitate preoţească, sesiunea septembrie 2017. Perioada de susţinere a probelor este 26-27 septembrie 2017, locaţia fiind Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare, str. Brestei nr. 24, din Craiova. Astfel, marţi, 26 septembrie, de la ora 9:00, este programat examenul scris la dogmatică, misiologie şi administraţie parohială pentru toţi candidaţii. De la ora 14:00, candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor vor susţine examenul oral la teologie liturgică, omiletică, catehetică şi muzică bisericească. Miercuri, 27 septembrie, de la ora 9:00, se va desfăşura examenul oral la teologie liturgică, omiletică, catehetică şi muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.

Depunerea dosarelor se va face la Centrul mitropolitan din Craiova, Biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul în perioada 11-22 septembrie, achitându-se suma de 200 lei pentru înscrierea la examen.

Dosarul va conţine următoarele documente: cerere către IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru înscriere la examen, binecuvântarea ierarhului de care aparţine, recomandarea preotului duhovnic, copii ale documentelor de studii: diplomă de licenţă şi foaia matricolă, adeverinţă medicală, curriculum vitae, cazier judiciar, dovadă de la Centrul eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.

Tematica examenului de capacitate întocmită de Fa­cultatea de Teologie din Craiova se află afişată în regim permanent pe site-ul Mitropoliei ­Olte­niei, la adresa http://www.mitropoliaolteniei.ro/wp-content/uploads/2012/10/Tematica1.pdf. ­


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!