Moldova
Expoziţia itinerantă „Caravana eroilor”, la Suceava

Expoziţia itinerantă „Caravana eroilor”, la Suceava

Constantin Ciofu, 15 Februarie 2019

Locuitorii oraşului Suceava au prilejul, până pe 21 februarie 2019, să viziteze expoziţia itinerantă „Caravana eroilor". Lucrările expuse la Muzeul de Istorie din Suceva au ca subiect martirii români din temniţele comuniste. Duminică, 17 februarie, se va organiza un amplu eveniment dedicat martiriului din închisorile comuniste.

La Muzeul de Istorie din Suceava, este deschisă, în perioada 14-21 februarie 2019, expoziţia itinerantă „Caravana eroilor", despre martirii români din temniţele comuniste. Aceasta este organizată de Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor", în colaborare cu Platforma civică „Împreună", cu Asociaţia „Bucovina profundă", cu Parohia Tişăuţi, cu Asociaţia „Braţe pentru cer" şi cu Muzeul Bucovinei. Cu acest prilej, a mai fost deschisă o expoziţie de icoane pe sticlă şi cusături cu motive tradiţionale, realizate de copiii şi tinerii participanţi la atelierele practice din cadrul Taberei din pridvorul satului. Aceasta s-a organizat de Parohia Tişăuţi, Protopopiatul Suceava 1, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, după cum a menţionat la Radio TRINITAS al Patriarhiei Române preotul Mircea Bejenar: „Copiii au realizat în atelierele de lucru ale taberei lucrări deosebit de frumoase. Odată cu expoziţia «Caravana eroilor», alăturăm şi exponatele cele mai reprezentative ale micilor artişti, pentru a arăta implicarea lor în cultura cetăţii".

„Cum percep tinerii din zilele noastre jertfa şi chipul eroilor"

Duminică, 17 februarie, de la ora 17:00, în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie din Suceava, vor avea loc două evenimente: simpozionul cu tema „Comunismul: cea mai mare traumă în familia neamului românesc" şi premiera filmului documentar „Viaţa părintelui Justin Pârvu". De asemenea, va fi vernisată expoziţia „Caravana eroilor", iar elevii din Tişăuţi îşi vor prezenta lucrările expuse. „Copiii care au participat la tabără vor juca piesa de teatru «Unirea». În acelaşi timp, va fi rulat un film documentar despre viaţa arhimandritului Justin Pârvu, ctitorul Mănăstirii Petru Vodă din judeţul Neamţ, care a suferit ani la rând în temniţele comuniste. Ne dorim ca tinerii noştri să-i cunoască pe cei ce şi-au mărturisit credinţa ortodoxă în vremuri foarte grele. În acelaşi timp, tânăra Anastasia Bejenar va împărtăşi celor de faţă cum percep tinerii din zilele noastre jertfa şi chipul eroilor recenţi", a mai adăugat preotul Mircea Bejenar, parohul de la Tişăuţi.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!