Banat
Expoziția „Patrimoniul cultural al Timişoarei”

Expoziția „Patrimoniul cultural al Timişoarei”

Diac. Răzvan Fibișan, 30 Iulie 2018

Galeria de Artă Helios din Timișoara a găzduit, la finalul săptămânii trecute, expoziția intitulată „Patrimoniul cultural al Timişoarei”, în cadrul căreia a fost prezentat patrimoniul cultural al orașului de pe Bega. Evenimentul a fost onorat de prezența numeroasă a iubitorilor de cultură, precum și a criticilor de artă Ioan Szekernyes și Gabriel Kelemen, alături de curatorul expoziției, Hedy M-Kiss.

În cadrul expoziției s-a subliniat faptul că potenţialul oferit de euroregiunea Banatului istoric este important, în acest sens fiind prevăzute proiecte şi iniţiative care să sprijine dezvoltarea concretă a unei identităţi comune, bazată pe o colaborare firească între oameni şi între organizaţii. De asemenea, s-a reliefat faptul că reprezintă o investiţie pentru economia locală cultura, care, prin dezvoltarea turismului bazat pe patrimoniu şi pe evenimente culturale majore, doreşte să atragă vizitatori şi să transforme oraşul şi regiunea într-un pol cultural cu largă deschidere internaţională.

Încă din 2014, Primăria Timișoara are în vedere o strategie culturală care se raportează la fenomenul cultural local, ­conec­tat la importanţa oraşului pentru judeţ şi pentru regiunea de vest, pentru restul ţării, ca unul dintre cei opt poli de creştere ai României. Această strategie culturală vine în întâmpinarea nevoilor oraşului de dezvoltare prin cultură, susţine candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi sprijină eforturile comune ale artiştilor, ale operatorilor culturali şi ale ­administraţiei publice de a aduce cultura de calitate în viaţa oamenilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!