Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Expoziţie de bucate sănătoase la un liceu pedagogic

Expoziţie de bucate sănătoase la un liceu pedagogic

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 15 Noiembrie 2017

Produsele alimentare sănătoase au fost promovate în cadrul unei campanii iniţiate de elevii Liceu­lui Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Tinerii au orga­nizat la sala de sport a liceului o expoziţie de preparate culinare folosind doar ingrediente proas­pete şi naturale, pentru a-şi convinge colegii că fructele şi legumele de sezon sunt mai sănătoase decât produsele tip fast-food. Acţiunea liceenilor face parte din proiectul „Mănâncă responsabil” finanţat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă ţări, printre care şi Româ­nia. „Iniţial am aplicat copiilor un chestionar. Tema este alimen­taţie românească versus alimentaţie de import. În mare parte avem produse din grădina copiilor, a bunicilor, a profesorilor. Trebuie să mâncăm cât mai puţine alimente procesate, să ne bazăm pe consumul de fructe şi legume”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre coordona­torii proiectului. De asemenea, prin acest proiect, elevii încura­jează şi cumpărarea unor can­ti- tăţi mai mici de alimente pentru combaterea risipei alimentare. Potrivit organiza­torilor, anual, astfel de iniţiative îi determină pe elevi să renunţe la fast-food şi să consume produse naturale.