„Şezătoare“ organizată de SOFR - filiala Iaşi

15 Decembrie 2017

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) din Iaşi a organizat o manifestare la sediul societăţii, care s-a dorit să  împletească armonios, în spiritul Ortodoxiei, păstrarea tradiţiilor strămoşeşti legate de sfintele sărbători ale Naşterii Domnului cu înălţarea sufletească, bunăvoinţa şi dragostea faţă de aproapele nostru.

La acest eveniment, organizat pe data de 7 decembrie 2017, numit simbolic „şezătoare“, au participat membre ale societăţii şi simpatizanţi. Din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a participat părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Manifestarea a fost deschisă de cetele de colindători care, după tradiţie, îi simbolizează pe îngerii care cântau pe cerul Betleemului şi preamăreau Naşterea Pruncului Iisus.

Colindătorii care au încântat sufletele celor prezenţi cu frumoase colinde cântate cu multă sensibilitate au fost reprezentaţi de corul tinerilor din ATOR, dirijat de Murariu Cezar, şi de Corul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ al Protopopiatului 1 Iaşi, format din copii cu vârste între 6 şi 17 ani din familii care au o stare materială precară, dirijat de Amariei Ionela, asistent social în cadrul Protopopiatului 1 Iaşi. Colindătorii au fost răsplătiţi, după datina străbună, cu colăcei, nuci şi fructe. Cei mai mici au primit dulciuri şi produse necesare pentru sufletul lor, dar şi o sacoşă cu produse necesare pentru cei de acasă, care să aducă o bucurie la toată familia.

Angela Olaru, etnograf şi preşedinte de onoare al SOFR Iaşi, a vorbit cu dăruire despre tradiţia strămoşească legată de sărbătorile Sfântului Andrei şi ale Sfântului Nicolae, dar mai ales despre frumuseţea sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Arhim. Nicodim Petre a încununat cele prezentate cu un cuvânt de învăţătură, amintindu-ne cât de infinită este valoarea sufletului. De aceea, infinită trebuie să fie şi grija noastră pentru suflet.

Corul „Speranţa“ a încântat apoi audienţa cu imne patriotice şi colinde. A fost o manifestare de bucurie, evlavie, mărinimie sufletească şi grijă faţă de cei aflaţi în nevoi. (Rodica Şoronescu, preşedintă SOFR Iaşi)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!