Transilvania
Festival-concurs de obiceiuri și tradiții la Călățele, Cluj

Festival-concurs de obiceiuri și tradiții la Călățele, Cluj

22 Noiembrie 2018

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Călățele, Centrul de Informare Turistică din Călățele și Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date”, organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului-concurs de obiceiuri și tradiții de iarnă „Țara Călatei” , eveniment care va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, de la ora 14.00, la Căminul Cultural din localitatea clujeană Călățele.  

Organizatorii festivalului doresc să îi încurajeze pe tineri să păstreze și să pună în valoare creațiile folclorice autentice din zona lor de proveniență, în special a tradițiilor și obiceiurilor specifice
sărbătorilor de iarnă. Totodată sunt motivați profesorii și îndrumătorii să îi atragă pe tineri în activități culturale și de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor populare.

În cadrul concursului, tineri cu vârste între 8 și 18 ani, membri ai unui ansamblu folcloric, se vor întrece la cele trei secțiuni: interpretare individuală, de grup și prezentarea costumului popular.

Un juriu de specialitate în domeniul folclorului muzical și coregrafic va aprecia autentici­tatea și valoarea repertoriului prezentat de concurenți, interpretarea, costumele și ținuta scenică.

Festivitatea de premiere a concurenților va fi precedată de un spectacol de tradiții si obiceiuri de iarnă și de un program de cântece patriotice, dedicat Zilei Naționale a României, susținute de ansambluri folclorice, alături de interpreți de muzică popular, conform unui comunicat al CJ Cluj.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!