Actualitate religioasă
Festival de colinde în Protoieria Vălenii de Munte

Festival de colinde în Protoieria Vălenii de Munte

10 Decembrie 2018

A VI-a ediţie a Festivalului naţional coral de colinde „Leru-i ler” a avut loc sâmbătă, 8 decembrie în Protoieria Vălenii de Munte.

Evenimentul, organizat de Protoieria Vălenii de Munte, Consiliul local și Primăria Vălenii de Munte, împreună cu Centrul Cultural al Orașului Vălenii de Munte și Corala Rapsodia, reunește coruri din mai multe zone ale țării, îmbinând muzica psaltică, tradițional-bisericească, cu muzica corală, ambele având scopul de a-L lăuda pe Dumnezeu.

Festivalul a fost găzduit de doi copii minunați, Alexia Peneș și Anastasia Ene, care au prezentat pe rând Grupul „Ștefanache Popescu” - corul preoților Protoieriei Vălenii de Munte, Corala Rapsodia a Centrului Cultural Vălenii de Munte, Corala „Sfânta Elena” din București, Corala Muzicor din Ploiești și Corala bărbătească „D.G. Chiriac” din Pitești.

În încheiere, părintele protopop Mihail Peneș a mulțumit invitaților de seamă, organizatorilor și grupurilor participante, subliniind importanța colindelor și a tradițiilor românești. Totodată, a evidențiat faptul că, îna­inte de toate, trebuie să ne amintim că venirea lui Hristos în lume, ca Salvator și Mântuitor, este motivul pentru care sărbătorim Crăciunul, pregătirile materiale și culinare fiind doar un aspect material al pregătirii noastre spirituale, prin Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie. (Pr. Ștefan Daniel Drăgoi)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!