Festival de teatru antic pentru elevi

Cristina Zamfirescu, 01 August 2018

Circa 100 de elevi, care fac parte din trupe de teatru din Sighi­şoa­ra, Iaşi, Craiova, Târgu Frumos, Făgăraş şi Constanţa, au parti­cipat în această săptămână la Festivalul Naţional de Teatru Antic pentru Elevi, eveniment ce s-a desfăşurat la Palatul Copiilor din municipiul Constanţa, au informat organizatorii. Deschiderea festivă a avut loc ieri, 31 iulie 2018, în sala de spectacole a Palatului Copiilor Constanţa, potrivit direc­toarei Palatului Copiilor Cons­tanţa, prof. Roxana Isabela Mitan, coordonatoarea proiectului.

Conform acesteia, proiectul are drept scop stimularea interesului elevilor pentru activităţile cultu­ral-artistice, precum şi promo­- varea patrimoniului cultural.

„Proiectul este destinat trupelor de teatru din palatele şi cluburile copiilor din ţară şi are ca scop cultivarea simţului estetic şi stimularea interesului elevilor pentru activităţile culturale şi artistice. Motivul pentru care am propus un Festival Naţional Naţional de Teatru Antic pentru Elevi îl reprezintă nevoia de cunoaştere, promovare şi valorificare a patrimoniului cultural. Prin această activitate se creează cadrul favorabil exprimării libere a tuturor copiilor, este stimulat spiritul de echipă, îi adaptăm pe elevii noştri la cerinţele scenei şi publicului”, a menţionat reprezentanta Palatului Copiilor Constanţa.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!