Festival folcloric la Șimleu Silvaniei

Dan Cârlea, 18 Iulie 2017

Ansambluri folclorice din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, alături de artişti populari din întreaga ţară, au fost prezente la Şimleu Silvaniei la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru românii de pretutindeni „La fântâna dorului”, încheiat duminică. Manifestarea a adus în fața publicului formaţii artistice ale românilor din diasporă, dar şi din ţară, scopul fiind prezentarea portului, cântecului şi jocului popular specific fiecărei comunităţi. Festivalul a fost și un bun prilej de cunoaştere a tuturor participanţilor între ei, gazdele pregătind un program cultural-artistic şi unul de recreere.

Anul acesta, la festival şi-au dat întâlnire formaţii artistice din Ucraina - Regiunea Cernăuţi şi Transcarpatia, Republica Moldova - Chişinău şi Câşliţa Prut, Serbia - Banatul Sârbesc, Mehedinţi, Olt, Focşani, Mureş, Maramureş, Satu Mare, Alba, Brăila şi Sălaj.

Festivalul a debutat vineri seara, cu „Parada Portului, Jocului şi Cântecului Popular Românesc”, eveniment ce a avut loc pe străzile oraşului, urmat de deschiderea festivă, pe stadionul din Şimleu Silvaniei, şi un spectacol artistic susţinut de formaţiile participante.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!