Oltenia
Festivalul internaţional de literatură dedicat poetului Eminescu

Festivalul internaţional de literatură dedicat poetului Eminescu

17 Ianuarie 2019

Festivalul internaţional de literatură „Mihai Eminescu”, aflat la a XXIX-a ediţie, a reunit la Drobeta-Turnu Severin academicieni, profesori, istorici, oameni de ştiinţă şi preoţi care au participat la Zilele Culturii Naţionale, manifestare desfăşurată sub binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim.

Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a susţinut un regal de cântece pe versuri de Mihai Eminescu, iar cei prezenţi au trăit la intensitate creaţiile muzicale româneşti. A fost momentul când munca depusă de oamenii de cultură a fost adusă la cunoştinţa tuturor celor de faţă prin prezentarea revistelor sau cărţilor ieşite de curând de sub tipar.

Festivalul de literatură „Mihai Eminescu” de la Drobeta-Turnu Severin a debutat în ziua de 13 ianuarie 2019, iar în ziua de 14 ianuarie a avut loc deschiderea oficială la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin în Sala Virgil Ogășanu” începând cu ora 11:00. Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile în mai multe locaţii: Palatul Culturii Teodor Costescu”, Biblioteca Judeţeană I. Gh. Bibicescu” şi Mănăstirea Sfânta Ana” din Orşova și s-a încheiat în ziua de 15 ianuarie 2019.

În deschiderea lucrărilor a vorbit şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, apoi au urmat alocuţiunile autorităţilor locale şi ale altor invitaţi, continuând cu momentele culturale care au compus programul acestui eveniment.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!