Transilvania
Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană

Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană

Darius Echim, 21 Iunie 2018

Promoția Centenarului Marii Uniri a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a absolvit cursurile în mod festiv. Manifestările au început cu participarea absolvenților la Sfânta Liturghie, oficiată în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți profesori ai facultății, în frunte cu pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă. După citirea Evangheliei, arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, de la Catedra de Spiritualitate și îndrumătorul de an al secțiilor Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră, a rostit un cuvânt de învățătură.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a venit în mijlocul studenților pentru a le adresa câteva îndemnuri, cu ocazia absolvirii cursurilor.

Manifestările au continuat, în după-amiaza aceleiași zile, cu festivitatea de absolvire care a avut loc în Sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Alături de părinți, familie şi persoane apropiate, alături de absolvenţi au fost prezente cadrele didactice ale Facultății de Teologie, precum și repre­zen­tanți ai Centrului Eparhial. Din prezidiu au făcut parte IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, prof. univ. dr. Călin Rus – prorectorul Universității „Babeș-Bolyai”, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă – președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai”, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu – decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, directorul de departament al Facultății și îndrumătorii de an ai promoției 2018: arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia şi arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa.

IPS Mitropolit Andrei a ținut cu această ocazie un cuvânt de învățătură, în care i-a îndemnat pe absolvenţi să fie misionari ai lui Hristos într-o lume secularizată. Absolvenții au primit felicitări din partea decanului Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, care le-a oferit şi câteva îndemnuri.

Cursul festiv a fost susținut de arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, duhovnicul facultății și îndrumătorul de an al secției Teologie Pastorală.

Mai apoi, studenţii au adresat mulţumiri tuturor profesorilor pentru purtarea de grijă din timpul studenţiei. A urmat premierea celor aproximativ 120 de studenți de la cele patru specializări de nivel licență și de la cele şase specializări, nivel master. Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul aşteptat de studenţi când aceştia au fost declaraţi absolvenţi.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!