Transilvania
Festivitate la finalul clasei a XII-a, la Seminarul Teologic clujean

Festivitate la finalul clasei a XII-a, la Seminarul Teologic clujean

O nouă promoţie de absolvenţi a încheiat cursurile în mod festiv la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Elevii au participat la Sfânta Liturghie, apoi au participat la festivitatea de premiere care a avut loc în Sala Festivă Nicolae Ivan” a Centrului eparhial.

Festivitatea de sfârșit de an a elevilor claselor a XII-a din Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a avut loc joi, 2 iunie. Elevii au participat la Sfânta Liturghie, în capela instituţiei de învăţământ, iar cei mai mulți dintre elevii claselor a XII-a A și B s-au împărtășit cu Sfânta Euharistie. Apoi, elevii au coborât în Sala Festivă Nicolae Ivan”, unde a avut loc festivitatea de premiere, ceremonia de predare a cheii și discursurile invitaților, conform unui comunicat al Seminarului Teologic Ortodox clujean.

La festivitate a fost prezent Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului, alături de arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, şi de pr. lect. dr. Cristian Sonea, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Festivitatea a fost moderată de pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Elevii celor două clase au fost premiați de către diriginții Lucia Aniței (XII A) și Nicoleta Popa (XII B). La final a avut loc ceremonia de predare a cheii către elevii claselor a XI-a.

În cadrul festivităţii, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe tineri să se dăruiască celorlalți pentru că „mai fericit este a da decât a lua”. Totodată, a subliniat importanța deosebită a armonizării acti­vității de tip organizatoric cu activitatea duhovnicească. De asemenea, IPS Părinte Mitropolit i-a felicitat pe toți cei prezenți, cu precădere pe elevii premianți, cărora le-a oferit în dar cărți, iar șefului de promoție, un pelerinaj la Ierusalim.

„A fost o atmosferă de sărbătoare, foarte frumoasă. În fapt, totul a început la ora 7:00 cu Sfânta Liturghie oficiată în Capela Seminarului de un sobor de preoți. După aceea, pe scările Seminarului s-a cântat Gaudeamus și ne-am bucurat de faptul că încă o generație de copii cuminți au absolvit Seminarul Teologic Ortodox”, a spus directorul Seminarului, părintele Liviu Vidican-Manci. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!