Actualitate religioasă
Festivități de premiere a elevilor seminariști

Festivități de premiere a elevilor seminariști

Marius Nedelcu, 17 Iunie 2017

Cu ocazia sfârșitului anului școlar, seminarii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au organizat joi, 15 iunie, festivități de premiere a elevilor merituoși, precum și a celor care s-au evidențiat la olimpiade și concursuri școlare. La festivități au participat ierarhi care i-au binecuvântat pe elevi și au oferit diplome și daruri celor care s-au remarcat în cursul anului şcolar 2016-2017.

Festivitatea de încheiere a anului școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală a avut loc joi, 15 iunie. La eveniment au participat: PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor; părintele arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă; părintele Marian Colțan, directorul Seminarului Teologic Ortodox din București, precum și profesori și elevi seminariști. Un mic concert a fost susținut de corul seminarului bucureștean, dirijat de arhidiaconul Răzvan Ștefan Constantin, împreună cu un cvartet de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Seminariștii au recitat și poezii scrise de Mihai Eminescu. În cadrul festivității au fost premiați elevii seminariști cu rezultate bune la învățătură și cu prezențe notabile la olimpiade și concursuri școlare.

„Sunt bucuros să remarc că mulți dintre elevi au fost preocupați de studiul disciplinelor teologice, dar și al altor discipline, având participări la olimpiade și concursuri cu rezultate frumoase. Acestea sunt premisele unei lucrări misionare serioase pe care ei o vor avea de îndeplinit în viitor. Le spun și absolvenților că datorați profesorilor voștri recunoștință, pentru că cei mai mulți dintre ei, cu mult zel, cu atenție și dăruire, v-au fost alături în acești patru ani de studiu”, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul, în cuvântul de la finalul festivității.

La ceremonia de sfârşit de an şcolar a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte a participat și IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal. În cuvântul său, ierarhul a apreciat rolul educațional al seminarului în misiunea pastorală a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În seara zilei de 15 iunie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, au avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din Galați. La eveniment a participat și IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat elevii seminarişti şi profesorii acestora pentru frumoasele roade ale activităţii din anul şcolar 2016-2017.

Programul artistic oferit de copiii din clasele primare ale seminarului gălăţean, dar şi de tinerii elevi din clasele de liceu s-a intitulat sugestiv „Copiii - icoanele familiei și ale școlii”.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a organizat, pe 15 iunie, festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an școlar. Elevii și profesorii au participat de dimineață la Sfânta Liturghie săvârșită de PS Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Adresându-se absolvenților din clasa a 12-a, ierarhul i-a felicitat pentru încheierea celor patru ani de școală teologică în care „au pus, cu timp și fără timp, pietre spirituale la edificiul devenirii lor”. În continuare, au fost oferite premii elevilor merituoși la învățătură și purtare. Acestea au constat în cărți teologice, laice și diplome de merit. Totodată, elevilor cu cele mai mari medii din fiecare clasă, Episcopia Tulcii le-a acordat premii speciale în bani.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!