Transilvania
Filantropie în aşteptarea praznicului Învierii Domnului

Filantropie în aşteptarea praznicului Învierii Domnului

În Postul Mare şi în aşteptarea praznicului Învierii Domnului, numeroase persoane defavorizate, cu probleme de sănătate sau financiare,au primit sprijin din partea credincioşilor.

Sectorul social al Epis­copiei Devei și Hunedoarei a oferit ajutoare unor instituţii de îngrijire socială din judeţul Hunedoara. Astfel, recent a oferit produse alimentare beneficiarilor din cadrul Aso­ciației Handi­capaților Neuromotori din Deva, în ajunul praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos. De asemenea, recent, au fost oferite ajutoare la Centrul de Îngrijire și Asistență din Bră­nișca, sprijinul constând în pachete cu alimente necesare beneficiarilor din acest centru social. Au fost oferite, în mai multe rânduri, alimente şi pentru copiii din cadrul Casei familiale pentru copii cu diza­bilități și Centrul specializat pentru copii cu dizabilități din municipiul Hunedoara. Acțiu­nile se încadrează în programul periodic de activități social-filantropice al Episcopiei Devei și Hunedoarei, prin care se încearcă susținerea centrelor de asis­tență socială din eparhia hunedoreană.

De asemenea, prin purtarea de grijă a parohului Ciprian Vișoi, Parohia Nădăștia de Sus a dăruit Casei familiale pentru copii cu dizabilități – Hunedoara și Centrului specializat pentru copii cu dizabilități – Hunedoara pachete cadou ce vor fi oferite copiilor din aceste centre sociale la praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos. Pe lângă pachetele cadou, Parohia Nădăștia de Sus a donat carne de pasăre și numeroase alimente de bază (făină, zahăr, ulei, orez, etc). Tot în această perioadă, s-au bucurat de sprijinul parohiei și persoanele institu­ționalizate în Centrul pentru persoane vârstnice din Hunedoara.

Activităţi caritabile în Protopopiatul Cluj I

În aşteptarea sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos, în Protopopiatul Ortodox Român Cluj I au avut loc mai multe activități caritabile, în colaborare cu Parohia „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, al cărui paroh este Cristian Baciu, și cu ajutorul unor oameni care au dorit să îşi ajute semenii care suferă şi au donat pentru aceştia. În Protopopiatul Cluj I se află mai mul­te familii nevoiașe care sunt în evidența biroului de asistență socială, condus de pr. Florin Ignat. Ajutoarele acordate acestora au constat în alimente neperisabile, haine, jucării și dulciuri. De asemenea, săptămâna aceasta beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asis­tență „Sfântul Nicolae” din comuna Mociu, județul Cluj au avut parte de o activitate creativă. Astfel, în așteptarea praznicului Învierii Domnului, beneficiarii au pictat și au decorat ouă de polisteren. Activitatea a avut loc în cadrul acti­vităților educaționale, desfășu­rate săptămânal de către pr. Florin Ignat, asistentul social al Centrului.

Alimente pentru 40 de familii din Cisnădie

Proiectul „Ajută-ți semenii!”, inițiat în urmă cu opt ani la Cisnădie, județul Sibiu, a continuat și în acest, prin implicarea cisnădienilor care doresc să fie aproape de semenii lor aflați în dificultăți materiale, în sufe­rință sau în boli. Proiectul inițiat de pr. Laurențiu Bros­cățeanu în Parohia Cisnădie III s-a extins și în Parohia Cisnădie I și este coordonat împreună cu pr. Nicolae Vintilă. Anul acesta proiectul a început cu un concert caritabil organizat în Duminica Floriilor și susținut de corul tinerilor de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Cisnădie, condus de Ramona Broscățeanu, la care a participat și corul copiilor aceleiași biserici, precum și corul Liceului „Gustav Gundish”, format din elevii claselor a V-a si a VI-a.

„După acest concert s-a organizat o colectă de alimente și bani. La sfârșitul concertului, spre bucuria lor, cei aproximativ 100 de copii participanţi au primit pungi cu dulciuri. În Lunea mare, după slujba Deniei, s-au făcut 40 pungi de alimente care s-au împărțit în Marțea mare, împreună cu un grup de tineri, la 40 de familii nevoiașe din Cisnadie. Au fost vizați familiile cu mulți copii, bolnavii, orfanii și pensionarii. Toate acestea s-au putut realiza doar cu sprijinul oamenilor de bine din Cisnadie dar și din Sibiu”, ne-a spus pr. Laurențiu Broscă­țeanu. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!