Banat
Filantropie și slujire creștină la Arad

Filantropie și slujire creștină la Arad

10 Martie 2018

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a sărbătorit recent 11 ani de la înființare. Cu prilejul acestui eveniment, părintele Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite până acum la cantină.

La slujbă au participat și părintele Aurel Jigovan, slujitor la centrul pentru vârstnici, și beneficiarii cantinei sociale. Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a luat fiinţă în urma unei necesități de ajutorare a persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, a vârstnicilor singuri sau a familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care, zi de zi, solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. La îndemnul chiriarhului locului, prin osteneala părintelui Mircea Bupte, consilier social la acea vreme, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare, cu implicarea celor instruiţi, în 2007 se săvârşea slujba Sfinţirii şi darea în folosinţă spre folos obştesc a obiectivului social aşezat sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae. Tot în acel moment a fost dat în folosință și Centrul de zi pentru copii „Nașterea Maicii Domnului”, un centru social care funcționează neîncetat de atunci.

În toată această perioadă s-a văzut şi s-a simţit cu prisosinţă ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul acestui așe­ză­mânt. În acest răstimp, pentru lucrarea săvârşită în slujba semenilor, mai multe familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri, pentru cei aproape 100 de beneficiari, câți are în acest moment cantina. „Într-un mod cu totul deosebit amintim aici și Programul «Masa Bucuriei» al Patriarhiei Române, încheiat cu Selgros Cash & Carry, în care este inclusă și Cantina socială «Sfântul Nicolae». O mângâiere se aduce beneficiarilor și la săvârșirea slujbelor de panihidă pentru cei răposați ridicate la cantină de credincioșii care vor să dăruiască de pomană celor nevoiași și lipsiți de ajutor. La ceas aniversar, mulțumim tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei cantine sociale pentru bunătatea și dărnicia cu care ne-au înconjurat și susținut, rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească cu alese daruri cerești”, a menționat părintele consilier Gabriel Mariș. (Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!