Focar de hepatită A în Alba

Cristina Zamfirescu, 03 August 2018

Un focar de hepatită de tip A, cu şapte cazuri confirmate şi trei suspecte, a fost înregistrat într-o comunitate vulnerabilă din comuna Unirea, a informat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, instituţie care a demarat o anchetă epidemiologică.

Cu o singură excepţie, toate cazurile au fost înregistrate în rândul minorilor, din care şase la grupa de vârstă 5-9 ani, iar trei la cea între 10 şi 14 ani. Şapte cazuri au fost confirmate serologic, iar în cazul celorlalte trei analizele sunt în lucru, menţionează sursa citată. Toţi bolnavii au necesitat spitalizare, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

DSP precizează că medicul de familie din comunitate a stabilit contacţii, respectiv persoanele care au avut legături directe cu bolnavii, „pe care îi supraveghează clinic”. De asemenea, au fost verificate toate sursele de apă din localitate şi, în urma analizelor de laborator, s-a stabilit că apa care curge la două cişmele, situate pe strada unde au apărut aceste cazuri, nu îndeplineşte parametrii microbiologici. În consecinţă, s-a interzis consumul acesteia şi s-a recomandat consumul apei distribuite de operatorul regional, apă care întruneşte parametrii de potabilitate.
Perioada de incubaţie a acestui virus este de 45 de zile. Cel mai recent astfel de caz a fost înregistrat în Alba în urmă cu doi ani.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!