Actualitate socială
Gala Magazin folcloric

Gala Magazin folcloric

Silviu Dascălu, 13 Septembrie 2017

Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” – Curtea Veche din București a găzduit luni, 11 septembrie, pe o scenă amenajată în curtea sfântului locaș, gala emisiunii „Magazin folcloric”, realizată de televiziunea TRINITAS TV a Patriarhiei Române. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a doi ani de la debutul emisiunii.

Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment a fost arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal. În cadrul manifestării a fost lansat DVD-ul intitulat „Elemente de port popular”, care prezintă particularități ale costumelor românești din diferite zone ale țării, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Cei prezenți la eveniment au asistat la o paradă de modă inedită, cu costume populare românești, la recitaluri ale tinerilor interpreți de muzică populară.

Pe scenă au urcat membrii Ansamblului Folcloric și Orchestrei „Doina Bascovului” din județul Argeș. Totodată, Mariana Anghel și Grupul Cameral „Cantore” au susținut un concert de pricesne.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!