Moldova
Ghiozdane noi şi rechizite pentru elevii din Tocileni şi Victoria - Stăuceni

Ghiozdane noi şi rechizite pentru elevii din Tocileni şi Victoria - Stăuceni

12 Septembrie 2018

De câţiva ani, la începutul lunii care deschide uşa toamnei, elevi din satele Tocileni şi Victoria - Stăuceni primesc un mic sprijin, în memoria celui care a pornit de pe aceste meleaguri pentru a deveni Patriarhul României - Preafericitul Părinte Teoctist.

Darurile - ghiozdane noi şi rechizite - împreună cu rugăciunea au rolul de a pune bun început în noul an şcolar. Bucuria copiilor se împleteşte cu dorinţa de a avea rezultate bune la învăţătură şi de a-i mulţumi pe părinţi şi învăţători deopotrivă.

Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni şi Victoria este derulat cu sprijinul Sectorului de Asistenţă Socială şi Medicală „Diaconia” prin Fondul „Mitropoliţii Moldovei”, înfiinţat la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în anul 2015. La recomandarea părintelui Marin Octavian Poduţ (Parohia Tocileni) şi a părintelui Andrei Costin (Parohia Victoria - Stăuceni), care s-au ocupat şi de organizarea activităţilor la bisericile parohiale, până în prezent, au beneficiat de proiect un număr de 98 de elevi.

(As. soc. Dorina Raţă)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!