Banat
Ghiozdane pline cu bucurii pentru 60 de elevi

Ghiozdane pline cu bucurii pentru 60 de elevi

13 Octombrie 2017

Ghiozdanele cu bucurii, pregătite de către tinerii din filiala Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) Oravița, au fost dăruite în săptămâna aceasta copiilor de la școlile orăvițene, într-un cadru festiv. Tinerii ATOR-iști din Oravița, alături de membrii celor două centre de tineret din oraș, preoții coordonatori, cadre didactice și elevi beneficiari ai campaniei „Ghiozdanul cu bucurii” au participat la cel mai așteptat și emoționant moment al acestei campanii: dăruirea ghiozdanelor.

La bucuria tinerilor orăvițeni, s-au alăturat pr. inspector Mihai Ciucur, tinerii ATOR-iști din filiala Reșița, împreună cu domnișoara Anita Radics, președinta Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Momentul bucuriei a început în biserica Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Ora­vița, cu rugăciuni de mulțu­mire înălțate înaintea bunului Dumnezeu de către preoții prezenți, dimpreună cu tinerii ATOR-iști. Cu acest prilej, părintele inspector Mihai Ciucur a transmis cuvintele părintești ale Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, punând în atenție și un frumos cuvânt de învățătură, în care i-a îndemnat pe cei pre­zenți ca fiecare acțiune a vieții să o înceapă cu Dumnezeu.

După momentul de rugăciune, la sediul Centrului de tineret „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina”, fiecare beneficiar a intrat în posesia ghiozdanului.

Domnișoarele ATOR-iste din Oravița au pregătit și un moment muzical în cadrul căruia, acompaniate la chitară de  Elena Primicheru, au interpretat un cântec. Apoi, cu emoție, cele 60 de ghiozdane pregătite de către tinerii voluntari au fost oferite copiilor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă bine-venită și pregătită cu mult drag de către mamele voluntare.

„Împreună cu tinerii ATOR-iști din filiala Oravița, am avut bucuria de a pregăti și împărți ghiozdanele copiilor nevoiași. Pentru mine a fost o zi plină de emoție văzând chipurile plăpânde ale acestor copii mi­nunați care așteptau cu nerăbdare să primească micile cadouri pregătite cu dragoste mare de către noi”, a spus Nadia Alexandra Po­pescu.

În cadrul campaniei umanitare „Ghiozdanul cu bucurii”, organizată în Episcopia Caran­sebeșului, prin Departamentul de tineret, de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, ne-am bucurat de sprijinul, implicarea și încrederea școlilor din orașul nostru, și anume: Școala Gimnazială „Romul Ladea”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Liceul Teoretic „General Dragalina”. Pentru buna desfășurare a campaniei, ins­tituțiilor de învățământ din Oravița li s-au alăturat Parohiile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Oravița, cele două centre de tineret, Centrul de tineret „Adormirea Maicii Domnului” și Centrul de tineret „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina”, dar și Aso­ciația „Sfânta Ecaterina Ora­vița”.

Totodată, în cadrul fiecărei instituții partenere a fost amplasată câte o urnă confecționată sub forma unui ghiozdan. La finalul campaniei a fost centralizată suma de 3.500 lei, cu ajutorul căreia s-au echipat cu rechizitele necesare 60 de ghiozdane. Beneficiarii acestui proiect sunt 4 preșcolari și 56 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani din Oravița, dar și din satele apar­ținătoare orașului. (Simona Moldovan)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!