Actualitate religioasă
Grija Bisericii pentru cei aflaţi în suferinţă

Grija Bisericii pentru cei aflaţi în suferinţă

Silviu Dascălu, 31 August 2018

A devenit deja o tradiţie pentru voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului să îi viziteze pe copiii bolnavi de cancer şi să îi provoace la diferite acţiuni care să le distragă atenţia de la boala de care suferă. Cel mai recent, voluntarii au mers vineri la Institutul Oncologic Bucureşti, unde au susţinut un program artistic la finalul căruia le-au oferit celor mici daruri.

Vizitele pe care voluntarii le fac în această unitate spitalicească sunt dese, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuţ Prună, precizând că acestea au loc de cel puţin două ori pe lună. De fiecare dată, voluntarii vin cu diferite spectacole şi activităţi care îi antrenează pe cei mici şi îi fac, astfel, să uite de suferinţa bolii de care suferă.

„Am prezentat un program artistic interactiv, copiii s-au bucurat de momentele artistice pregătite, au dansat şi au cântat alături de noi. La finalul activităţilor le-am oferit copiilor daruri constând în produse naturale şi icoane cu Sfântul Ierarh Nectarie şi cu Sfântul Stelian, protectorul copiilor”, a spus Dănuţ Prună.

Andrei Iordache, actor şi voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a apreciat starea de spirit a copiilor, având în vedere suferinţa prin care trec.

„M-a impresionat faptul că, deşi copiii se află în această situaţie, au fost plini de energie şi le-a plăcut foarte mult ceea ce am interpretat împreună cu colegul meu. M-am simţit ca de fiecare dată foarte bine şi în momentul în care am părăsit Institutul Oncologic am simţit că am realizat încă o dată ceva bun pentru copii, că i-am bucurat şi i-am ajutat să uite pentru moment de greutăţile prin care trec.”

Claudiu Zaharia, interpret de muzică populară, a rămas impresionat de copii, care le-au încălzit sufletele „prin faptul că am văzut un zâmbet, am văzut o bucurie pe feţele lor şi acest fapt ne-a marcat şi ne-a dat putere să continuăm aceste activiăţi”.

„Îndemnăm pe toţi oamenii să vină aici, să vină în locurile acestea încărcate de suferinţă şi să viziteze aceşti copii care au nevoie de ajutor. Ne dorim să revenim şi aceşti copilaşi să se însănătoşească şi să revină în sânul familiilor lor şi să se bucure de viaţă”, a precizat Claudiu Zaharia.

Această acţiune, precum şi toate celelalte desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sunt realizate la iniţiativa şi cu atenta coordonare a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. De asemenea, voluntarii mai desfăşoară şi alte activităţi, precum campania „Sănătate pentru sate”, în cadrul căreia medici specialişti oferă consultaţii gratuite în parohiile sărace.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!