Gripa face ravagii în țară

Otilia Bălinișteanu, 16 Februarie 2018

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la debutul sezonului rece și până în prezent au fost înregistrate 29 de decese produse în urma infectării cu virusul AH1N1.

Ultimele trei decese provocate de virusul gripal s-au înregistrat în cazul a doi bărbaţi din judeţul Iaşi, de 41 şi 35 de ani, ambii având diverse afecțiuni şi nefiind vaccinaţi antigripal, și al unei femei de 84 de ani din Bucureşti, cu afecțiuni medicale asociate.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a atras atenția că, în contextul în care sezonul de gripă a început ceva mai târziu în acest an, cel mai probabil acesta se va prelungi, conform estimărilor medicilor infecționiști, până în luna aprilie.

În prezent, datele la nivel național arată că nu se poate vorbi de o epidemie de gripă, dar că există câteva focare locale, cu posibilitate de extindere, ce trebuie atent monitorizate, astfel încât situația să poată fi ținută sub control. Astfel de focare există la Bucureşti, în Iaşi și în Constanţa, în alte zone ale țării fiind semnalate doar cazuri izolate.

Printre măsurile de prevenţie instituite de direcţiile de sănătate publică și de spitale se numără carantina, interzicerea vizitelor sau limitarea acestora. Infecționiștii recomandă, de asemenea, păstrarea cu strictețe a regulilor de igienă și evitarea aglomerațiilor drept cele mai eficiente măsuri de prevenire a bolii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!