Banat
Grupul psaltic „Tronos” în concert la Arad

Grupul psaltic „Tronos” în concert la Arad

Protos. Iustin Popovici, 14 Martie 2018

Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din Bucureşti a susţinut sâmbătă, 10 martie, în prezenţa IPS Părinte Arhiepiscop Timotei, un concert pus sub genericul „Cântări bizantine în anul Centenarului Marii Uniri”, la Catedrala veche din Arad. Concertul a deschis șirul evenimentelor programate în cadrul Festivalului de Spiritualitate și Artă Sacră „Filocalia”, în cadrul căruia, pe tot parcursul anului 2018, Arhiepiscopia Aradului, prin Sectorul cultural al acesteia, în colaborare cu Consiliul Județean și cu Centrul Cultural Județean Arad vor organiza mai multe evenimente care au menirea de a prezenta crâmpeie din tezaurul Ortodoxiei noastre strămoșești în cetate.

Arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Grupului „Tronos”, interpret fidel al muzicii bisericeşti de sorginte bizantină, are o nemăsurată dragoste pentru răspândirea acestui gen muzical pe teritoriul ţării noastre. Este un talentat şi inimos făuritor al muzicii psaltice, reuşind să sensibilizeze sufletele arădenilor care l-au ascultat cu atâta dragoste, onorându-şi astfel titlurile şi premiile primite de-a lungul vremii. Moderatorul serii a fost pr. drd. Vlad-Sergiu Sandu, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, care a făcut prezentarea buchetului de cântări, interpretate cu multă prestanţă de grupul psalţilor.

La finalul concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a prezentat evenimentele bisericești și culturale ce se vor desfășura în acest an în Cetatea Aradului, cel mai important fiind sfințirea Noii Catedrale Arhiepiscopale, după care a adus cuvenitele aprecieri activităţii grupului psaltic patriarhal, mulţumind pentru strădania de înfrumuseţare a slujbelor, iar acum pentru interpretarea cântărilor celor mai alese ale Postului celui Mare, precum și a celor dedicate Centenarului Marii Uniri.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!