Hram la Parohia Valea Seacă

Zilele de 5 şi 6 decembrie au fost momente de mare bucurie duhovnicească pentru Parohia Valea Seacă din Prototopopiatul Târgu Neamţ, care şi-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Manifestările au început în ajunul sărbătorii cu slujba Vecerniei unită cu Litia. La slujbă au participat 15 preoţi invitaţi, sub protia părintelui Grigore Andron de la Parohia Urecheni. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Filip Marian, misionar protopopesc, coordonator al ATOR Târgu Neamţ şi slujitor al Parohiei „Sfântul Haralambie“ din Târgu Neamţ, care a prezentat virtuţile principale ale Sfântului Nicolae: credinţa, bunătatea şi dărnicia, însoţite de smerenie, caracteristici principale ale omului creştin.

În continuare, grupul vocal al Protopopiatului Târgu Neamţ a prezentat un buchet de colinde ce au vestit apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, iar la final s-a cântat tradiţionalul „La mulţi ani!“ pentru părintele paroh Nicolae Iliescu şi pentru toţi cei care poartă numele marelui ierarh prăznuit. La final, parohul de la Valea Seacă a mulţumit tuturor celor care au răspuns la invitaţie şi în mod special doamnei Emilia Acozmei, primarul comunei Bălţăteşti, şi domnului Giani Platon, epitropul bisericii.

A doua zi a urmat Sfânta Liturghie, iar la finalul ei un grup de 40 de preşcolari au primit daruri din partea părintelui paroh. La altarul Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Valea Seacă slujesc următorii părinţi: pr. Nicolae Iliescu - preot paroh, pr. Mihai Surugiu şi pr. Ioan Istrate - coslujitori. Biserica parohială se află într-un amplu proces de reînnoire din punct de vedere gospodăresc-administrativ. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!