Actualitate religioasă
Hram și pelerinaj la Mănăstirea Plumbuita din București

Hram și pelerinaj la Mănăstirea Plumbuita din București

Ioan Bușagă, 03 Octombrie 2018

Obștea Mănăstirii Plumbuita din București a sărbătorit luni, 1 octombrie, hramul Altarului de vară al așezământului monahal, „Acoperământul Maicii Dom­nului”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de slujitori condus de părintele arhimandrit Dionisie Constantin, consilier patriarhal la Sectorul Atelierele Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Administrației Patriarhale, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În cuvântul de învățătură, părintele arhimandrit Dionisie Constantin a vorbit despre mijlocirea Maicii Domnului înaintea tronului Preasfintei Treimi și despre familia creștină. „În aceste zile suntem invitați, mai mult decât în altă perioadă a vieții noastre, să dăm mărturie despre ceea ce trebuie să însemne familia creștină, familia binecuvântată de Dumnezeu. De aceea, am vorbit despre minunea de la Cana Galileii, unde este o nuntă binecuvântată de Dumnezeu dintre un bărbat și o femeie. […] Încredințându-ne fiecare dintre noi, trebuie să dăm mărturie lumii din ce în ce mai slăbănogite de păcat, că familia binecuvântată de Dumnezeu, adevărata familie creștină, este familia unde există un tată – bărbat, o mamă - femeie și copiii. Noi nu trebuie să purtăm război cu nimeni, cu nici o minoritate, categorie socială, care se poate numi oricum, însă nu familie. Pentru noi, cei credincioși, aceasta este familia, întemeiată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, a spus arhim. Dionisie Constantin, conform TRINITAS TV.

Pentru sărbătorirea hramului Altarului de vară al mănăstirii, sâmbătă, 29 septembrie, a fost adusă de la Catedrala Patriarhală racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, spre bucuria credincioșilor și a monahilor din obștea mănăstirii, spre închinare și întărire duhovnicească, a precizat părintele protosinghel Iustin Bulimar, starețul Mănăstirii Plumbuita.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!