Actualitate religioasă
Hramul Bisericii „Sfântul Vasile” - Victoria

Hramul Bisericii „Sfântul Vasile” - Victoria

Ioan Buşagă, 14 Septembrie 2017

Ca în fiecare an, praznicul Înălţării Sfintei Cruci este prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioşii bucureşteni, întrucât la biserica Parohiei „Sfântul Vasile” – Victoria se păstrează o raclă cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci. Cu ocazia hramului, miercuri, 13 septembrie, la biserica acestei parohii bucureştene a fost adusă icoana Maicii Domnului – Prodromița, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Preoţi şi credincioşi bucureşteni au întâmpinat ieri, 13 septembrie, la biserica Parohiei „Sfântul Vasile” – Victoria, Protoieria Sector 1 Capitală, icoana Maicii Domnului – Prodromiţa, adusă de la Paraclisul Catedralei Mântuirii ­Neamului de o o delegaţie condusă de arhim. Ciprian Grădinaru. Sfântul odor duhovnicesc a fost adus spre închinare credincioşilor prezenţi la slujbele bisericeşti ce sunt săvârşite în aceste zile la biserica amintită, dar şi pentru a fi purtat în procesiune la cea de-a șaptea ediție a procesiunii-pelerinaj „Calea Sfintei Cruci, scară spre cer”.

După întâmpinare, în biserică a fost săvârșită slujba Acatistului și Paraclisului icoanei Maicii Domnului Prodromița, iar sfânta icoană și racla cu odoarele duhovnicești au fost așezate în baldachinul din apropierea locașului de cult spre închinarea credincioșilor.

„Ne bucurăm că anul acesta icoana Prodromița se află în mijlocul credincioșilor de la Biserica „Sfântul Vasile” la praznicul Înălțării Sfintei Cruci deoarece Maica Domnului și Sfânta Cruce păstrează unitatea și continuitatea Bisericii și ne bucurăm de credincioșii care au venit să se închine la sfânta icoană și să participe la hram”, a spus părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Tot ieri, după săvârşirea Vecerniei unite cu Litia şi a Acatistului Sfintei Cruci, preoţi şi credincioşi au plecat în procesiune de la biserica parohiei amintite  - cu icoana Maicii Domnului-Prodromița și cu racla în care se află Lemnul Sfintei Cruci și moaște ale sfinţilor Ioan Gură de Aur, ale Sfântului Mucenic Teodor Tiron, ale Sfântului Mucenic Haralambie, ale Sfintei Mucenițe Paraschevi, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Mucenic Elefterie, ale Sfântului Trifon -  pe Calea Victoriei și în jurul parcului Nicolae Iorga. În acest loc, pe un podium amenajat a fost rostit un cuvânt de învăţătură şi a fost susţinut un concert de muzică religioasă. Astăzi, în ziua praznicului, la biserica Parohiei „Sfântul Vasile” – Victoria programul liturgic începe de la ora 8:00, cu Utrenia şi Sfânta Liturghie arhierească. Răspunsurile liturgice de la Sfânta Liturghie sunt date de Corul de copii şi tineret „Symbol” al Patriarhiei Române.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!