Moldova
Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi

Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi

21 Noiembrie 2018

În zilele de 24 şi 25 noiembrie 2018, Biserica Toma Cozma din Iaşi va îmbrăca haină de sărbătoare, cinstind pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:00, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată în sobor, şi va continua în ziua serbării, duminică, 25 noiembrie, de la ora 8:00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Slujba Vecerniei şi cea a Sfintei Liturghii vor fi urmate de agape frăţeşti organizate cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei. De asemenea, toţi pelerinii prezenţi la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creştine prin gustări şi pachete cu alimente.

Toţi cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Toma, ale Sfântului Apostol Iacov, Ruda Domnului, precum şi la moaştele mai multor sfinţi neomartiri care se află în biserică.

„Sărbătoarea hramului constituie un fericit prilej de comuniune şi comunicare umană. E bucuria de a te redescoperi pe tine însuţi ca lucrător al binelui între semeni. E modul de a ne afirma identitatea în societate. E bogăţia de lumină şi har care inundă sufletul la ceas de rugăciune împreună. Vecernia şi Liturghia care se oficiază întru cinstirea Sfintei Ecaterina înveşmântează pe fiecare creştin în haina demnă şi sfântă a celor ce urmează pe Domnul Iisus Hristos. Astfel, hramul bisericii noastre devine sărbătoarea întregii comunităţi parohiale, dar şi o zi de împlinire personală pentru fiecare dintre cei care, alături de noi, la slujbă, cinstesc această sfântă muceniţă”, a spus pr. paroh Mihai Mărgineanu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!