Banat
Hramul Cantinei sociale a Arhiepiscopiei Aradului

Hramul Cantinei sociale a Arhiepiscopiei Aradului

06 Decembrie 2017

În apropierea sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, cei mai necăjiți oameni din Arad au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite până acum prin Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului.

Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ctitorul acestui așezământ social, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire și de sfințire a așezămintelor sociale, de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți, între care s-a aflat și părintele Mircea Bupte, cel care a înființat acest așezământ.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care o revarsă asupra noastră, asupra acestui așezământ de binefacere, asupra dumneavoastră, că iată aveți posibilitatea să beneficiați de un ajutor material, de hrană în fiecare zi. Mulțumim și Înalt­preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, care binecuvântează lucrarea socială de aici, mulțu­mim și ostenitoarelor și tuturor binefăcătorilor. Dumnezeu să vă dăruiască tuturor sănătate pentru a avea ajutor în continuare și oameni care să ajute la lucrarea aceasta, pentru că prin oameni lucrează Dumnezeu ca să ajute pe alți oameni. Și Sfântul Nicolae ne inspiră să facem fapte bune în continuare. Dumnezeu ne iubește și ne ajută”, a spus PS Părinte Emilian Crișanul.

La slujbă au participat beneficiarii cantinei, la sfârșit bucurându-se, pe lângă hrana zilnică, și de mai multe daruri primite.

Cantina socială a luat fiinţă în anul 2007 la îndemnul chiriarhului locului, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare şi cu implicarea celor instruiţi, în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, al vârstnicilor singuri sau al familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente.

Cei 100 de beneficiari sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie romă, persoane în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mică, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă) care primesc gratuit o masă caldă în fiecare zi. De asemenea, copiii Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației „Filantropia” beneficiază zilnic de hrană caldă pregătită la cantină. Oameni sărmani, care, în cele mai multe cazuri, ascund drame teribile, în spatele unor chipuri împietrite de necazuri și lipsuri. (Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Aradului)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!