Actualitate religioasă
Hramul Catedralei „Naşterea Domnului” din Brăila

Hramul Catedralei „Naşterea Domnului” din Brăila

Pr. Rareş ­Bucur, 28 Decembrie 2018

De praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos și-a sărbătorit hramul și catedrala din centrul orașului Brăila. Așa cum este tradiția aici, bucuria hramului a continuat a doua zi de Crăciun, când Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltprea­sfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de slujitori. La slujbă au participat credincioși brăileni, auto­rități locale și intelectuali din oraș.

La finalul slujbei, copii din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi tineri voluntari brăileni, în simfonie cu membrii Corului mixt „Trison” al Şcolii Populare de Artă, au susţinut un bogat program de colinde şi poezii specifice perioadei liturgice în care ne aflăm. Acestora li s-au alăturat şi reprezentanţi ai comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, de la biserica cu hramul „Sfinţii 40 de Mucenici”, coordonaţi şi îndrumaţi de pr. Adrian Vanghele, care le-a transpus Sfânta Liturghie în limbajul mimi­co-gestual. La final, 15 tineri olimpici de la Liceul Sportiv şi Liceul de Arte „Hariclea Darclee” din Brăila au fost premiaţi de către chiriarhul Dunării de Jos, primind premii în bani, icoane şi cărţi de zidire sufletească.

Evenimentul s-a încheiat cu împărţirea darurilor pentru copiii participanţi la Sfânta Liturghie şi binecuvântarea tradiţionalei agape frăţeşti.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!