Actualitate socială
Foto: Luigi Ivanciu

Hrană caldă şi grijă­ pentru pelerini ceas de ceas

Pr. Ciprian Bâra, 27 Octombrie 2018

An de an, mii de pelerini din Bucureşti şi din întreaga ţară vin în această perioadă a lunii octombrie să se închine la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Şi anul acesta Arhiepiscopia Bucureştilor, prin parohii, protoierii şi Sectorul social-filantropic şi misionar, oferă daruri de hrană şi ajutor pelerinilor de pe Dealul Patriarhiei.

Ieri, după Sfânta Liturghie, ne-am întâlnit pe Dealul Patriarhiei, printre pelerini, cu părintele consilier eparhial Ionuţ Viorel Iordăchescu, ostenitori şi voluntari din cadrul protoieriilor sectoarelor 1, 2 şi 5 Capitală, care ne-au împărtăşit cu entuziasm bucuria făptuirii milei creştine pe care Arhiepiscopia Bucureştilor, cu sprijinul tuturor protoieriilor din cadrul eparhiei, o împlineşte spre asistarea pelerinilor, pentru a le uşura aşteptarea şi a-i întări fizic cu hrană caldă, ceai şi cafea.

„Încă din prima zi a pelerinajului organizat cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale, Arhiepiscopia Bucureştilor, cu sprijinul protoieriilor şi al parohiilor din cuprinsul eparhiei, a fost alături de pelerini, astfel încât această jertfă a credincioşilor care aşteaptă multe ceasuri pentru a se închina la sfintele moaşte să fie un moment firesc, cât mai plăcut, fără incidente”, ne-a spus părintele consilieri eparhial Ionuţ Viorel Iordăchescu.

Pentru persoanele venite din întreaga ţară, pentru cei mai în vârstă, dar şi pentru toţi cei care doresc, Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor oferă daruri în spiritul atmosferei duhovniceşti de bucurie pe care ne-o oferă fiecăruia zilele hramului cetăţii Bucureştilor.

În timpul zilei pelerinii primesc pachete cu hrană caldă, iar în intervalul orar 22:00-6:00 voluntarii ASCOR și LTCOR, coordonați de Sectorul social-filantropic și Sectorul învățământ și activități cu tineretul, distribuie ceai şi apă.

„Oamenii se bucură de daruri, chiar dacă aceste gesturi sunt fireşti şi uneori aceste fapte de milostenie par neînsemnate. Reuşim să fim alături de pelerini prin efortul ostenitorilor din cadrul Sectorului social-filantropic, al voluntarilor din parohii şi al reprezentanţilor protoieriilor. Nădăjduim ca şi prin sprijinul nostru timpul petrecut de pelerini în aceste zile pe Colina Bucuriei să fie cu folos duhovnicesc, într-o atmosferă firească, de bucurie, de sărbătoare, în bună rânduială. Este forma noastră de respect şi recunoştinţă pentru toţi cei care s-au ostenit şi au participat la acest frumos eveniment duhovnicesc din Capitala României”, ne-a mai spus părintele consilier Iordăchescu.

Hrana oferită pelerinilor este pregătită la cantinele sociale din cadrul arhiepiscopiei sau procurată de la firme specializate, în condiţii de maximă igienă şi siguranţă medicală. În zilele ce urmează, de hrana şi permanenta asistenţă a pelerinilor în urcuşul lor spre baldachinul de pe Dealul Patriarhiei, vor purta de grijă reprezentanţii protoieriilor sectoarelor 3, 4 şi 6 din Capitală, precum şi voluntarii şi ostenitorii protoieriilor din judeţul Ilfov.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!