Actualitate religioasă
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria în Slobozia

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria în Slobozia

Marius Nedelcu, 08 Noiembrie 2018

Marți, 6 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călă­rașilor, împreună cu toți preoții eparhiei și peste 7.000 de credin­cioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria, din ju­de­țul Neamț, din cadrul Mitro­poliei Moldovei și Bucovinei. Sfânta icoană a fost adusă cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia pentru binecuvântarea și bucuria credincio­șilor ialomițeni.

După oficierea slujbei de Te Deum de la catedrală, icoana a fost purtată în procesiune spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei și Călărașilor. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinarea tuturor credincioșilor, alături de moaștele care se află la mănăstirea din Slobozia.
Astăzi, în ziua hramului Mănăstirii „Sfinții Voievozi”, Sfânta Liturghie este săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 9:00. La slujbă participă toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului eparhial, protopopii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.

Sărbătoarea hramului se va încheia duminică, când Prea­sfințitul Părinte Episcop Vincen­țiu va săvârși Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii. La ora 12:00, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”, paraclis episcopal, se va săvârși slujba de Te Deum.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!