Actualitate religioasă
Foto: Raluca Ene

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române au votat din prima zi la Referendum

Marius Nedelcu, 08 Octombrie 2018

În zilele de 6 și 7 octombrie, în România a avut loc Referendumul pentru redefinirea în Constituție a familiei ca întemeindu-se pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române și-au exercitat dreptul constituțional de a vota din prima zi a referendumului, sâmbătă, 6 octombrie. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat la secția de votare din cadrul Școlii gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” din București. La ieșirea din secție, Preafericirea Sa spus că, ținând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot constituie un drept, o onoare și o binecuvântare.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a votat sâmbătă la Secția de votare nr. 28 din Iași. „M-am prezentat la vot cu gândul la Dumnezeu, cu nădejedea că și alții vor înțelege că votul este o problemă de conștiință”, a spus ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a votat la una din secțiile de votare din orașul Sibiu. „Ne-am născut în familie, am crescut în familie, și votul acesta democratic este pentru noi și pentru urmașii noștri, pentru copiii și nepoții noștri”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Arhiepiscopul Dunării de Jos a votat tot sâmbătă la Secția de votare nr. 31 din Galați. „Votul este o mărturisire fermă a credinței în valorile sacre ale familiei care este temeiul de nezdruncinat al unității noastre și al solida­rității poporului român”, a spus Înaltprea­sfințitul Părinte Casian.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!